Kapoenen - 1ste en 2de leerjaar

Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. En daar spelen we volop op in. Het hoogtepunt in een kapoenenleven? Voor de eerste keer op kamp!

Kapoenen-pagina
Welpen en Kabouters (Wouters) - 3e, 4e en 5e leerjaar

Is het leven een jungle of een speeltuin? Welpen en Kabouters leren zélf spannende dingen doen. Hun eigen lokaal inrichten, muziekinstrumenten maken, in bomen klimmen, kampen bouwen onder de blote hemel …

Kabouters-pagina Welpen-pagina
Jonggidsen en Jongverkenners (Jonggivers) - 6e leerjaar, 1e en 2e middelbaar

Op woudlopersavontuur met de rugzak of op fietstocht met de patrouille. Een vlot sjorren of vuurtjes stoken en je eigen potje koken. Zo leren we de kneepjes van het vak. Een toneelstuk in mekaar steken en je creativiteit botvieren of stevig spelen en sporten: jonggivers zijn aan zet!

Jonggidsen-pagina Jongverkenners-pagina
Gidsen en Verkenners (Givers) - 3e, 4e en 5e middelbaar

We gaan een stapje verder. Gidsen en Verkenners bieden we alle kansen om te bewijzen wat ze in hun mars hebben. Er is ruimte om te experimenteren en mee te beslissen. Grootse projecten kleuren hun Scoutsdag, maar gewoon gezellig samen zijn hoort er ook bij.

Givers-pagina
Jin - 6e middelbaar

Wat is Jin zijn? Dat bepalen ze zelf. Leiding is geen leiding meer, maar begeleiding. Wie weet slaan ze dit jaar hun tenten in het buitenland op, krijgt het jinlokaal een Keith Harring-look of is muziek de factor die hen bindt. Inspraak, ploeggeest en zelfstandigheid staan voorop. Jins zijn zwervers; blijvend onderweg …

Jin-pagina
Akabe
Akabe

Bij de scouts is er plaats voor iedereen, verschillen zien we als een plus. Scouting is nagenoeg de enige jeugdbeweging met een aanbod voor kinderen en jongeren met een handicap. Akabe wil zeggen: “Anders KAn BEst”

Akabe-pagina
Leiding - 18+

Leiders en leidsters zijn jonge mensen die in hun vrije tijd zorgen voor sfeer, activiteiten en werking per tak en per groep; ze doen dat door samen met hun leden te spelen en met hen onderweg te zijn. Leiding is verantwoordelijk voor de organisatie en het toezicht tijdens scouting. Scouts en Gidsen Vlaanderen voorziet een vormingsaanbod voor leid(st)ers.

Leidings-pagina
Groepsleiding

Groepsleiding neemt de groep op sleeptouw en motiveert leiding. Ze gaan naar de districtsraad en communiceren met ouders.

Groepsleidings-pagina