Wat is Scouting?

Ben je nog geen lid? Dan stellen wij ons hierbij graag even voor…
Scouts Brakel-Lierde is een jeugdbeweging die reeds meer dan 50 jaar actief is en inmiddels meer dan 150 leden telt! Maar wat is nu eigenlijk scouting?

Lees meer…
Hoe werkt Scouts Brakel?

Een scoutsjaar bestaat hoofdzakelijk uit drie grote delen. Om het jaar voor uw kind(eren) zo goed mogelijk te laten slagen, raden wij deelname aan alle drie sterk aan!

Lees meer…
Scouting: Wakosta???

De kosten voor een basic scoutsjaar bestaan uit: lidgeld, inschrijvingsgeld overgang, paaskamp en zomerkamp, en een uniform. Opgeteld kom je wel aan een behoorlijk bedrag, maar daarvoor bestaan tegemoetkomingen, waarover hier meer.

Lees meer…
Groepsadministratie

Als Vlaamse scouts behoren wij, samen met een ruwe vijfhonderd andere groepen, tot de overkoepelende scoutingfederatie Scouts & Gidsen Vlaanderen (S&GV). Voor meer informatie over de groepsadministratie klik verder op lees meer.

Lees meer…
Individuele steekkaarten voor dummies

Doen die individuele steekkaarten misschien nog vaag een belletje rinkelen? Of bent u nieuw bij de scouts en heeft u daar nog nooit van gehoord? In alle geval: indien dat nog niet in orde of up to date is: leest u gauw verder.

Lees meer…
Scouting da's durven, vorming da's doen

Binnen onze scouts vinden we het belangrijk dat leiding de kansen krijgt om te groeien in het leiderschap en als persoon. We hechten dan ook heel wat belang aan het volgen van vorming.

Lees meer…
Fiscaal attest

De Vlaamse Regering keurde een besluit goed dat jeugdwerk-initiatieven voor kinderen tot 14 jaar (niet 12 jaar zoals in het verleden!) fiscaal aftrekbaar maakt. Dit betekent dat ouders de kosten voor ‘deelname aan jeugdwerkactiviteiten’ op hun belastingbrief van het volgende jaar kunnen inbrengen. Voor de nodige formulieren aan te vraag klik verder op meer informatie.

Lees meer…