Overgangsweekend

De start van de maand september betekent ook de start van het schooljaar. Dat betekent op zijn beurt dan weer maar één ding: na inspanning volgt ontspanning en waar kan dat beter dan op de scouts?!

Binnenkort staan we met ons gloednieuw en gemotiveerd leidingsteam opnieuw klaar om elke zondag van 14u-17u jullie (kleine) pagadders de tijd van hun leven te bezorgen!  

We trappen het scoutsjaar af met ons jaarlijks overgangsweekend dat plaatsvindt op 23-24 september aan ons eigen lokaal, Dam 2 in Brakel. Voor alle leden het langverwachte moment waarop hun leiding bekendgemaakt wordt en waarop ze overgaan naar hun nieuwe groep. Voor nieuwe leden de uitgelezen kans om de scouts eens uit te proberen en zich te wagen aan een nieuw avontuur. Breng gerust al jullie vriendjes en vriendinnetjes mee om ook hen te laten proeven van hoe fantastisch scouting is! 

Planning: 

Zaterdag 23 september 

8u: Gratis ontbijt 

9u: Start activiteiten voor de leden

14-17u: Activiteit voor Akabe

17u: Kinderen die liever niet blijven slapen, kunnen dan opgehaald worden. Gelieve de leiding hiervan op de hoogte te brengen! 

Zondag 24 september 

14u: Officiële overgang

15u: Taart en koffie 

Na de officiële overgang is er voor iedereen taart/koffie of een andere dorstlesser te verkrijgen. Dit is dan ook het uitgelezen moment om eens te kijken tussen de verloren voorwerpen van zomerkamp, nog nodige uniformstukken aan te kopen of een babbeltje te slaan met de (groeps)leiding. Zij lopen rond om al uw vragen/bezorgdheden te beantwoorden.

Er zal ook opnieuw een tweedehandsmarktje plaatsvinden. Heeft u thuis nog (uniform)kledij of materiaal liggen dat een tweede leven kan gebruiken? Neem het dan zeker mee! Wij kunnen er zeker en vast iemand anders blij mee maken. 

Voor het volledige weekend vragen wij per kind 20 euro over te schrijven (NIET CASH) op het rekeningnummer BE29 2850 3271 1964 met vermelding ‘Overgang <naam kind(eren)>’. Opmerking: zij die slechts tot zaterdag 17u blijven (en dus gewoon eens komen proberen) hoeven hiervoor niet te betalen! Indien u uw kind alvast wilt (her)inschrijven, schrijft u bovenop de bovenstaande 20 euro ook 45 euro over op hetzelfde rekeningnummer. Dit hoeven geen aparte overschrijvingen te zijn, zolang u in de mededeling duidelijk maakt wat u betaalt en voor welk(e) kind(eren).

We willen graag ook nog een klein woordje uitleg geven waarom wij (opnieuw) onze prijs van het lidgeld opslaan. Dit is ook niet iets dat wij zouden doen, moest het niet uit noodzaak zijn. Vanwege verschillende factoren, zoals inflatie, indexering en stijgende kosten, heeft Scouts en Gidsen Vlaanderen besloten het lidgeld te verhogen. Volgend werkjaar, 2023-2024, zal het lidgeld van Scouts en Gidsen Vlaanderen stijgen van 36,70 euro (39,10 euro na indexering) naar 42,50 euro per lid. Dit is de reden dat wij ons lidgeld verhogen naar 45 euro, de resterende 2,5 euro gaat naar onze eigen werking voor de aankoop van de wekelijkse vieruurtjes en spelmateriaal. 

Vanaf 1 oktober hopen wij jullie elke zondag massaal te mogen verwelkomen, op onze activiteiten aan ons lokaal van 14h-17h. 

Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij, want ook wij kunnen niet wachten tot het startschot van het nieuwe jaar! 

Datum

sep 23 - 24 2023
Expired!

Tijd

08:00 - 14:00

Locatie

Scouts Lokaal
Brakel, Dam 2

Geef een reactie