Na een fantastisch zomerkamp in Libin en Lede zit het scoutsjaar er weer op.
Maar niet getreurd, 26-27 september zien we iedereen graag terug op ons lokaal voor overgangsweekend.

We vertrekken bijna op kamp!

Maar omdat zelfs de stoerste scout het thuisfront soms mist, kunnen jullie briefjes schrijven om de heimwee te verminderen.

Briefjes voor de wouters en (jong)givers kunnen verstuurd worden naar:

Nu we op kamp mogen gaan, kan je scoutsuniform natuurlijk niet ontbreken!
Daarom kan je de stukken die je nog mist bestellen via

Beste ouders en leden, Jullie hadden het wellicht al zien aankomen maar ook al onze activiteiten tot en met 8 juni worden geschrapt wegens de COVID-19-pandemie.

Kom jullie allemaal verwarmen aan ons warme vuurtje en geniet van de lekkere hapjes, gemaakt door onze leden.

Hij komt, hij komt, de lieve goede sint. Mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van ieder kind...

Het is weer zover!

Op zaterdag 16 november organiseren wij, Scouts Brakel, naar jaarlijkse gewoonte onze kaasavond. Op de 32e editie mag u zich verwachten aan een brede keuze aan kazen vergezeld van een lekker glaasje wijn.

Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuw scoutsjaar!

De Vlaamse Regering keurde een besluit goed dat jeugdwerk-initiatieven voor kinderen tot 12 jaar fiscaal aftrekbaar maakt.