Individuele steekkaarten voor dummies

Doen die individuele steekkaarten misschien nog vaag een belletje rinkelen? Of bent u nieuw bij de scouts en heeft u daar nog nooit van gehoord? In alle geval: indien dat nog niet in orde of up to date is: leest u gauw verder.

De individuele steekkaart, waarvan hier sprake is, is een fiche waarop een groot aantal diverse gegevens over uw kind gegroepeerd zijn. Dit gaat van medische gegevens (vb. allergieën) tot thuisgewoonten (vb. vegetarisch) tot aandachtspunten (vb. bedplassen) tot ... Het ziet eruit als een heleboel formaliteiten, maar ze zijn stuk voor stuk erg belangrijk om uw kind op de beste manier van zorg op maat te voorzien. Bovendien kunnen ze erg belangrijk zijn in noodsituaties! En met het paaskamp in het vooruitzicht zou het wel eens interessant kunnen zijn dat wij over deze gegevens beschikken!

Hoe vult u deze nu verder aan, of hoe controleert u of deze aangevuld zijn? Volg onderstaand (erg uitgebreid) stappenplan!

1. Surf naar https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ en klik in de linkeronderhoek op 'Login'  (indien u reeds een account heeft, ga dan meteen naar stap 8!)
  2. Klik de onderste link 'Registreren'
  3. Het lidnummer van uw kind is te vinden op hun lidkaart. Moest je die niet meer terugvinden, stuur dan gerust een email/sms naar de groepsleiding!
  4. Vul de gegevens in en kies een gebruikersnaam (indien meerdere kinderen, moet je telkens een andere gebruikersnaam maken, gemakshalve best iets in de vorm van <voornaam kind>_<achternaam kind>)
  5. Vul de gegevens verder in en klik op ‘Account aanmaken’
  6. Mocht u een foutmelding krijgen, dan heeft u misschien het ‘verkeerde’ e-mailadres gebruikt (wij kiezen arbitrair het hoofd-e-mailadres per lid), probeer het dan eens met het andere e-mailadres
  7. Controleer uw inbox om het account te verifiëren
  8. Surf (opnieuw) naar https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/
  9. Klik linksonder op 'Login'
  10. Meld u aan door op de groene pijl te klikken
  11. Dan komt u op het overzicht van uw kind
  12. Controleer hier zeker en vast of wij alles goed hebben ingevuld, en vul aan en verbeter waar nodig
  13. Klik bovenaan op ‘Individuele steekkaart’
  14. Vul de individuele steekkaart zo goed en waarheidsgetrouw mogelijk in

De individuele steekkaart, waarvan hier sprake is, is een fiche waarop een groot aantal diverse gegevens gegroepeerd zijn. Dit gaat van medische gegevens (vb. allergieën) tot thuisgewoonten (vb. vegetarisch) tot aandachtspunten (vb. bedplassen) tot ... Het ziet eruit als een heleboel formaliteiten, maar ze zijn stuk voor stuk erg belangrijk om uw kind op de beste manier van zorg op maat te voorzien. Bovendien kunnen ze erg belangrijk zijn in noodsituaties!

Mocht u na het lezen nog vragen hebben, contacteer gerust de (groeps)leiding.

Stevige scoutslinker

Leiding Scouts Brakel-Lierde