Zomerkamp Jonggivers

Datum:
12/07/2019 (Hele dag) tot 26/07/2019 (Hele dag)

Jonggivers

De jongivers (= jonggidsen en jongverkenners) maken van 12-26 juli de omgeving rond Bütgenbach compleet onveilig. Zaterdag 20 juli is het bezoekdag.

Inschrijven kan door het kampgeld over te schrijven op rekeningnummer BE29 2850 3271 1964 met vermelding ‘Inschrijving zomerkamp <naam lid>’ en klaar is Kees. Het kampgeld bedraagt: 182 euro voor het jonggiverkamp.

• De individuele steekkaart(en) van uw kind(eren) nakijken.
  • De rugzakken van de jonggivers worden in de camion geladen op maandag 8 juli tussen 19u – 20u.
  • VERTREK: We spreken op vrijdag 12 juli af om 9u15, aan de ACHTERKANT van het station van Zottegem. Wij verwachten iedereen in perfect uniform met lunchpakket.
  • AANKOMST: We zijn terug aan het lokaal op vrijdag 26 juli om 17u30. (Onder voorbehoud, controleer zeker de scoutssite/uw mails voor eventuele wijzigingen.)
  • Place to be: Zum Konnenbusch 11 in Bütgenbach, vanaf daar moeten we nog een klein veldweggetje in en komen we zo op het terrein. Onderstaand kaartje geeft de precieze ligging weer.
  • Briefjes kunnen gestuurd worden naar:

Scouts Brakel

T.a.v <naam lid>

Hohlweg 2 Bütgenbach-Berg 4750

In de trekzak

• Eerst en vooral: vanaf de jonggivers verwachten we dat onze leden een degelijke trekrugzak meebrengen op kamp. Dit omdat ze hun eigen gerief moeten kunnen dragen op overlevingstocht en tweedaagse!
  • Kledij
    • Kousen
    • Ondergoed
    • Broeken (lang en kort)
    • Sportkleren
    • Vuile kleren
    • Warme pulls  (Voldoende en dik genoeg! Vaak zien wij kinderen die niet goed voorbereid zijn op koud weer.)
    • Regenjas
  •  Schoenen
    • Stapschoenen
    • Sportschoenen
    • Botten
    • Sandalen
  • Slapen
    • Slaapzak
    • Slaapmatje
    • Kussen
    • Pyjama
    • Knuffelbeer
  • Toilet
    • Washandje(s)
    • Handdoeken
    • Toiletgerief
    • GEEN ZEEP: Wij voorzien voor alle leden en leiding ecologische zeep.
  • Diversen
    • Zakmes
    • Zaklamp
    • Zwemgerief
    • Naaigerief (oudste takken)
    • Sjortouw
    • Linnen zak (voor de vuile was)
    • Identiteitskaart of Kids ID
    • Ouderlijke toestemming voor verblijf in het buitenland.
    • Zakcentje
    • Eigen medicatie (gelieve dit aan de leiding te melden)
    • Gamel
    • Bestek
    • Keukenhandoeken (3)
    • Beker
    • Drinkbus

U las het heel goed: gelieve uw kind(eren) geen zeep mee te geven op groot kamp, dit jaar zullen wij net als vorig opnieuw zeep voorzien die biologisch afbreekbaar is, waarmee we ons dus kunnen wassen in de beek zonder daarmee een aanslag op het milieu te plegen.

MP3’s, iPods en andere overbodige, waardevolle voorwerpen horen NIET thuis in de knapzak! Gsm’s op kamp worden op dag 1 in beslag genomen en enkel teruggegeven op afgesproken momenten.

Gelieve ook alles te naamtekenen, de berg die we na afloop van kamp steeds moeten weg gooien is elk jaar veel te groot!

Bezoekdag

De bezoekdag een gelegenheid voor de jonggiverouders om hun twee weken durende isolement te onderbreken. Alle ouders, familieleden en vrienden die de sfeer van het kamp willen opsnuiven, zijn daarom dus welkom op de bezoekdag op zaterdag 20 juli vanaf 11u30 waar wij kip met frietjes zullen aanbieden. (bord, bestek en eventueel stoeltje zelf te voorzien).

Schrijf u ook zeker in voor deze maaltijd door het bedrag van 10 euro per persoon over te maken op onze rekening (BE29 2850 3271 1964) met vermelding van uw naam, het aantal volwassenen en het aantal kinderen die mee eten. Vegetarische optie mogelijk, maar laat dit op voorhand weten per mail. Opgelet: voor deelnemende leden (zowel de jongeren als de ouderen) zit dit reeds in het kampbudget begrepen. In de namiddag kan u kiezen: ofwel maakt u de wandeling die wordt uitgestippeld door Pol (stevige schoenen aangeraden), ofwel trekt u met uw kind(eren) de stad in om hen te trakteren op een fris ijsje, ofwel luiert u wat rond op het kampterrein. Alleszins: een mooie dag is verzekerd!

Als afsluiter worden er ‘s avonds (gratis) belegen boterhammen voorzien. De activiteiten hervatten opnieuw om 18u30, dan is de bezoekdag afgelopen!